S-a încheiat prima etapă a Conferinței Naționale de Comunicări științifice ale studenților

Posted on 3 martie 2017 | in Ştiri, studenti | by

Cu o floare nu se face primăvară, însă cu un veritabil buchet de dialoguri între studenți și profesori, cu siguranță, motiv pentru care prima zi a lui Mărțișor i-a întrunit în cadrul Sesiunii naționale de comunicări științifice pe studenții Facultății de Litere, dar și pe coordonatorii lor. Entuziasmați de varietatea ariei tematice, participanții s-au remarcat prin originalitate și ingeniozitate, abordând idei inspirate și interpretări profunde, care au intrigat publicul și l-au invocat la diverse întrebări.

„Conferința de astăzi a fost binevenită, deoarece ne-a trezit interesul tuturor, fiind o bună modalitate de antrenare a spiritului științific, dar și a celui critic. Consider că această frumoasă activitate și-a dovedit eficieța prin modul de a ne împărtăși reciproc idei valoroase, pe care le-am cercetat minuțios și care ne-au lărgit orizontul de cunoștințe ”, a declarat Iamandi Alexandra, participantă la etapa I a sesiunii de comunicări științifice studențești.

Captivați de discursurile studenților au fost și profesorii, cei care au semnalat sugestii prețioase, venind cu observații utile atât pentru participanți, cât și pentru public. Unele subiecte elucidate le-au trezit spiritul de inițiativă spectatorilor, aceștia afirmând că tind spre a se încadra prin participarea la următoarele ediții ale sesiunii de comunicări științifice.

Conferința s-a încheiat la 2 martie, printr-o întrunire a studenților participanți împreună cu profesorii coordonatori și juriul care a decis cine sunt învingătorii, cei care vor trece în etapa următoare.

Precum spune proverbul latin „Experientia docet”, conferința a fost nu numai o nouă încercare pentru mine,  dar o primă experiență de acest fel. Am avut mari emoții înainte de conferință, în timpul ei, și chiar după, însă au fost emoții plăcute. Fiind în rolul nu numai de participant, dar și de moderator, am analizat toate comunicările și mi-a plăcut enorm  entuziasmul studenților și pasiunea lor față de temele cercetate. Un lucru foarte frumos a fost și faptul că m-am regăsit printre cei premiați și aștept cu nerăbdare etapa următoare. Sunt recunoscătoare colegelor mele, care m-au încurajat și desigur profesorilor, coordonatorilor științifici, ei fiind cei care au trezit în noi pasiunea nu numai pentru literatură, dar și pentru știință. Sunt mândră și recunoscătoare de faptul că am participat la această activitate alături de oameni frumoși la chip și la suflet”, a menționat Vovcenco Victoria, premiantă în cadrul sesiunii de comunicări științifice.

La final, studenții au venit cu mulțumiri la adresa profesorilor care i-au îndrumat și le-au descoperit pasiunea pentru cercetare, expunându-și opinia despre o experiență deosebită la care au luat parte și la care, în mod sigur, vor mai participa.

 

Lucia STEGĂRESCU, studentă în anul II, specialiteatea ”Limba și literatura română-limba engleză”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ştiri

Я сердцем никогда не лгу В Русском центре Молдавского государственного университета прошла литературно-музыкальная композиция, посвященная творчеству Сергея Есенина. Ее участники...
OFERTE BURSE ERASMUS+ pentru anul academic 2018-2019 Detalii vedeți aici Oferte de Burse Erasmus+ pentru anul academic 2018-2019 (1)
Conferința Internațională ”100 de ani de la proclamarea independenței Cehoslovaciei” La 3 octombrie a.c. în săptămâna în care Universitatea de Stat din Moldova își sărbătorește...
Default utility Image SEMINAR despre CONFLICTE LINGVISTICE Moldova-Institut organizează în noiembrie un Seminar despre conflicte lingvistice. Participa studenti sin Georgia, Ucraina, Germania si...
Conferința științifică ”Ion Druță (90 de ani de la naștere)” La data de 14 septembrie 2018, în cadrul facultății de Litere s-a desfășurat conferința științifică...

Universitatea de Stat din Moldova

colaj