Rezultatele Sesiunii naţionale de comunicări ştiinţifice studenţeşti, ediţia XXI, etapa I

Posted on 10 martie 2017 | in Ştiri, studenti | by

În perioada 1-2 martie în cadrul Facultăţii de Litere a avut loc etapa I a Sesiunii naționale de comunicări ştiinţifice studenţeşti, la care s-au înscris peste 40 de participanţi de la anii I–IV.

Promovarea celor mai buni studenţi, crearea unei continuităţi a ciclurilor de studii, formarea unor competenţe de cercetare şi expunere a rezultatelor ştiinţifice, atragerea şi implicarea în cercetare a cât mai mulţi tineri sunt doar câteva dintre obiectivele acestei conferinţe.

În cele trei ateliere – Limba română, Literatura română, Filologie rusă – s-au discutat probleme de teorie şi istorie literară, comunicare didactică, cultivarea vorbirii, formarea cuvintelor etc. Implicarea studenţilor în dezbateri, modul de prezentare a comunicărilor, precum şi documentarea riguroasă probează o bună pregătire academică a studenţilor ciclului I.

Juriul, constituit în număr egal din studenţi şi profesori, a apreciat noutatea ştiinţifică a comunicărilor, actualitatea temei abordate, originalitatea cercetării, utilizarea unor surse relevante pentru citare și exemplificare, structurarea coerentă a expunerii, prezentarea fluentă a discursului.

Deşi şedinţele în ateliere au fost, în primul rând, un schimb de informaţii şi o împărtăşire a concluziilor la care au ajuns tinerii cercetători, totuşi membrii juriului au reuşit să identifice cele mai bune discursuri, care vor fi apreciate şi cu premii băneşti.

Astfel, locul I în cadrul Facultăţii de Litere a fost acordat studenţilor:

Tâmbur Nona, anul IV

Vovcenco Victoria, anul II

Goncearuc Anastasia, anul IV

 

Locul II

Ursu Cristina, anul II (în două ateliere: Atelierul Limba română şi Atelierul Literatura română)

Caraulan Cristina , anul IV

Poraico Cristina, anul IV 

Dolomanji Marina , anul IV

 

Menţiune

Ţurcan Natalia, anul II

 

Toţi studenţii nominalizaţi prezintă pentru publicare rezumatele comunicării şi sunt înaintaţi pentru participare în etapa a II-a, care va avea loc la 4 mai a.c.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ştiri

Я сердцем никогда не лгу В Русском центре Молдавского государственного университета прошла литературно-музыкальная композиция, посвященная творчеству Сергея Есенина. Ее участники...
OFERTE BURSE ERASMUS+ pentru anul academic 2018-2019 Detalii vedeți aici Oferte de Burse Erasmus+ pentru anul academic 2018-2019 (1)
Conferința Internațională ”100 de ani de la proclamarea independenței Cehoslovaciei” La 3 octombrie a.c. în săptămâna în care Universitatea de Stat din Moldova își sărbătorește...
Default utility Image SEMINAR despre CONFLICTE LINGVISTICE Moldova-Institut organizează în noiembrie un Seminar despre conflicte lingvistice. Participa studenti sin Georgia, Ucraina, Germania si...
Conferința științifică ”Ion Druță (90 de ani de la naștere)” La data de 14 septembrie 2018, în cadrul facultății de Litere s-a desfășurat conferința științifică...

Universitatea de Stat din Moldova

colaj