Rezultatele Sesiunii naţionale de comunicări ştiinţifice studenţeşti, ediţia XXI, etapa I

Posted on 10 martie 2017 | in Ştiri, studenti | by

În perioada 1-2 martie în cadrul Facultăţii de Litere a avut loc etapa I a Sesiunii naționale de comunicări ştiinţifice studenţeşti, la care s-au înscris peste 40 de participanţi de la anii I–IV.

Promovarea celor mai buni studenţi, crearea unei continuităţi a ciclurilor de studii, formarea unor competenţe de cercetare şi expunere a rezultatelor ştiinţifice, atragerea şi implicarea în cercetare a cât mai mulţi tineri sunt doar câteva dintre obiectivele acestei conferinţe.

În cele trei ateliere – Limba română, Literatura română, Filologie rusă – s-au discutat probleme de teorie şi istorie literară, comunicare didactică, cultivarea vorbirii, formarea cuvintelor etc. Implicarea studenţilor în dezbateri, modul de prezentare a comunicărilor, precum şi documentarea riguroasă probează o bună pregătire academică a studenţilor ciclului I.

Juriul, constituit în număr egal din studenţi şi profesori, a apreciat noutatea ştiinţifică a comunicărilor, actualitatea temei abordate, originalitatea cercetării, utilizarea unor surse relevante pentru citare și exemplificare, structurarea coerentă a expunerii, prezentarea fluentă a discursului.

Deşi şedinţele în ateliere au fost, în primul rând, un schimb de informaţii şi o împărtăşire a concluziilor la care au ajuns tinerii cercetători, totuşi membrii juriului au reuşit să identifice cele mai bune discursuri, care vor fi apreciate şi cu premii băneşti.

Astfel, locul I în cadrul Facultăţii de Litere a fost acordat studenţilor:

Tâmbur Nona, anul IV

Vovcenco Victoria, anul II

Goncearuc Anastasia, anul IV

 

Locul II

Ursu Cristina, anul II (în două ateliere: Atelierul Limba română şi Atelierul Literatura română)

Caraulan Cristina , anul IV

Poraico Cristina, anul IV 

Dolomanji Marina , anul IV

 

Menţiune

Ţurcan Natalia, anul II

 

Toţi studenţii nominalizaţi prezintă pentru publicare rezumatele comunicării şi sunt înaintaţi pentru participare în etapa a II-a, care va avea loc la 4 mai a.c.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ştiri

В Русском центре Молдавского Государственного Университета обсуждали язык Интернета В Русском центре Молдавского Государственного Университета прошел научный семинар, посвященный языку Интернета. Эта проблема в...
SESIUNEA NAȚIONALĂ DE COMUNICĂRI ȘTIINȚIFICE, ETAPA a II-a SESIUNEA NAȚIONALĂ DE COMUNICĂRI ȘTIINȚIFICE STUDENȚEȘTI, etapa a II-a, se anunță la Facultatea de Litere...
ÎN ATENȚIA DOCTORANZILOR! Vedeți aici orarul pentru semestrul II Litere Orar Doctorat aprilie- iunie 2018
Nota bene! 21 aprilie 2018, sâmbătă, zi lucrătoare În atenția profesorilor și studenților!  În conformitate cu ordinul nr.52 din 17.04.18 emis de rectorul...
IMPORTANT! SUSȚINEREA PREALABILĂ A TEZELOR DE MASTER În atenția masteranzilor din anul 2, programul LITERATURA ROMÂNĂ ÎN CONTEXT EUROPEAN! Susținerea prealabilă a...

Universitatea de Stat din Moldova

colaj